De gemeenteraad,

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur;

Gelet ophet klimaatakkoord van Parijs 2015;

Gelet op de goedkeuring van de gemeenteraad d.d. 31.08.2020 ter ondertekening van de nieuwe Burgemeestersconvenant 2030;

Gelet op de energiepremies die vanaf 1 oktober 2022 uitgekeerd worden via mijnverbouwpremie.be;

Overwegende dat het aangewezen is om het gemeentelijke subsidiereglement te herformuleren teneinde aan te sluiten bij de jaarlijks wijzigende premievoorwaarden, uitgekeerd door mijnverbouwpremie.be;

 

Beslist:

Met 12 stemmen voor (Rob Mennes, Geert Rottiers, Vera Goris, Pieter Smits, Axel Boen, Leo Haucourt, Karl Van Hoofstat, Philippe Van Bellingen, Nicole Haerenout, Myriam Baeyens, Philip Lemal en Gilbert Van de Vreken), 7 onthoudingen (Stan Scholiers, Rita Jacobs, Koen Vaerten, Chantal Jacobs, Marjan Nauwelaert, Elke Bogaerts en Danny Schoonderwoert)

 

Artikel 1:

Het hiernavolgend reglement op Rationeel Energieverbruik goed te keuren.

Artikel 2:

De aanvrager is inwoner van Schelle;

Het reglement is enkel van toepassing op particuliere woningen. Bedrijfsruimten en handelspanden worden uitgesloten van subsidiëring.

De REG-maatregelen moeten uitgevoerd worden in een voor bewoning geschikt gebouw op grondgebied van Schelle.

De gemeente Schelle geeft onder dezelfde voorwaarden als mijnverbouwpremie.be voor bestaande woningen een premie voor superisolerende beglazing, condensatieketels op aardgas, warmtepompen, dakisolatie en buitenmuurisolatie.

De aanvrager dient de subsidie bij mijnverbouwpremie.be in.

Artikel 3:

Dit subsidiereglement vervangt het reglement d.d. 23.12.2020 houdende "subsidiereglement Rationeel Energieverbuik (REG): goedkeuring".