Het college,
1. INHOUD VAN DE AANVRAAG
Stedenbouw / stedenbouwkundige handelingen
● Uitbreken van muur tussen keuken en woonkamer voor het creëren van een open keuken. Plaatsen van nieuwe profielbalk om stabiliteit te behouden na uitbreken van steunmuur.
2.BEOORDELING VAN DE AANVRAAG
Elke meldingsaanvraag voor stedenbouwkundige handelingen dient getoetst te worden aan de vigerende wetgeving, voorschriften, goede ruimtelijke ordening, etc.
2.1. Meldingsprocedure
Een meldingsaanvraag is slechts mogelijk in een zeer beperkt aantal gevallen. De beoordeling gebeurt volgens het Omgevingsvergunningenbesluit, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, en latere wijzigingen. Ook het vaak voorkomende “zorgwonen” is meldingsplichtig.
Voor wat betreft voorliggende meldingsaanvraag wordt daaromtrent het volgende opgemerkt:
De gevraagde werken vallen onder de lijst van toegelaten meldingsplichtige handelingen. De aanvraag kan dus wel via een meldingsprocedure, en hoeft niet met een vergunningsprocedure.
2.2. Toetsing aan wetgevende en verordende kaders e.a.
Een meldingsaanvraag mag in geen geval strijdig zijn met bepaalde voorschriften en/of regelgeving. Indien een meldingsaanvraag wel strijdig is met bepaalde voorschriften en/of regelgeving, dan zijn de handelingen in vele gevallen vergunningsplichtig en dan is een aktename van de meldingsaanvraag niet mogelijk.
Voor wat betreft voorliggende meldingsaanvraag wordt daaromtrent het volgende opgemerkt:
De aanvraag is conform de voorschriften en/of regelgeving.
2.3. Toetsing aan goede ruimtelijke ordening
Een meldingsaanvraag moet in overeenstemming zijn met “de goede ruimtelijke ordening” van zowel het eigen perceel als de omgeving. Indien een meldingsaanvraag niet in overeenstemming is met de goede ruimtelijke ordening, dan zijn de handelingen in vele gevallen vergunningsplichtig, en/of niet toegestaan, en dan is een aktename van de meldingsaanvraag niet mogelijk.
Voor wat betreft voorliggende meldingsaanvraag wordt daaromtrent het volgende opgemerkt:
De aanvraag is conform “de goede ruimtelijke ordening”.
Functionele inpasbaarheid
Voorliggende aanvraag betreft binnenverbouwing in een bestaande open bebouwing op een perceel in woongebied De gevraagde functie betreft wonen. De bestaande directe omgeving wordt gekenmerkt door ééngezinswoningen
Beoordeling: Het voorgestelde is wel toelaatbaar binnen de meldingsplichtige handelingen omwille van stabiliteitswerken binnen een vergunde woning zonder functiewijziging en wijziging aantal woongelegenheden. Het voorgestelde is bijkomend wel in overeenstemming met de goede ruimtelijke ordening omwille van functie stemt overeen met gewestplanbestemming. Zodoende is een aktename van deze meldingsaanvraag voor wat betreft deze beoordelingsgrond wel mogelijk.
● Mobiliteitsimpact
Niet van toepassing; de aanvraag voorziet geen wijzigingen aan parkeren, fietsgebruik of autogebruik.
Zodoende is een aktename van deze meldingsaanvraag voor wat betreft deze beoordelingsgrond wel mogelijk.
● Schaal
Het gabarit / bouwvolume blijft ongewijzigd.
Zodoende is een aktename van deze meldingsaanvraag voor wat betreft deze beoordelingsgrond wel mogelijk.
● Ruimtegebruik en bouwdichtheid
Niet van toepassing. Op het perceel worden geen bijkomende constructies / verhardingen / ruimte-inname voorzien.
Zodoende is een aktename van deze meldingsaanvraag voor wat betreft deze beoordelingsgrond wel mogelijk.
● Visueel-vormelijke aspecten
Niet van toepassing. De aanvraag voorziet geen wijzigingen aan het uiterlijk van de constructie / verharding / perceel.
Zodoende is een aktename van deze meldingsaanvraag voor wat betreft deze beoordelingsgrond wel mogelijk.
● Cultuurhistorische aspecten
Niet van toepassing. De aanvraag omvat geen cultuurhistorische of erfgoedgerelateerde elementen.
Zodoende is een aktename van deze meldingsaanvraag voor wat betreft deze beoordelingsgrond wel mogelijk.
● Bodemreliëf
Niet van toepassing. De aanvraag voorziet geen reliëfwijzigingen.
Zodoende is een aktename van deze meldingsaanvraag voor wat betreft deze beoordelingsgrond wel mogelijk.
● Hinderaspecten, gezondheid, gebruiksgenot en veiligheid in het algemeen
Niet van toepassing. De aanvraag voorziet geen storende hinder en ook geen impact op gezondheid / gebruiksgenot / veiligheid op het eigen perceel en ook niet naar omwonenden.
Zodoende is een aktename van deze meldingsaanvraag voor wat betreft deze beoordelingsgrond wel mogelijk.
Op basis van het decreet betreffende de omgevingsvergunning en latere wijzigingen, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en het verslag d.d. 09.03.2022 van de gemeentelijke omgevingsambtenaren, dat in het kader van deze beslissing wordt bijgetreden en eigengemaakt, wordt er inzake de melding voor Uitbreken muur tussen keuken en woonkamer. op een eigendom gelegen Paepevelden 23, kadastraal gekend (afd. 1) sectie A 339 P en ingediend door de heer Luc Lemahieu wonende te Paepevelden 23 te 2627 Schelle en mevrouw Marleen Van Dijck wonende te Paepevelden 23 te 2627 Schelle, akte genomen mits de vergunninghouder de hierna geformuleerde voorwaarden naleeft.
Beslist:
Eenparig goedgekeurd
Artikel 1:
Deze aktename stelt de melder niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Artikel 2:
De melder is verplicht om gedurende 30 dagen de affiche uit te hangen, op het perceel waarop de beslissing van toepassing is, goed zichtbaar vanaf het openbaar domein. De start van het ophangen moet geschieden binnen een termijn van 10 dagen vanaf de dag van ontvangst van de beslissing. De vergunninghouder brengt de gemeente onmiddellijk op de hoogte van de startdatum van de aanplakking, met een foto van de affiche, waarop de datum van de foto-opname staat, per mail via ro@schelle.be.
Artikel 3:
De melder is verplicht om de gemeente op de hoogte te brengen van de aanplakking van de affiche (bekendmaking van de meldingsakte). De aanvrager dient dit bericht door te geven in zijn dossier op www.omgevingsloket.be, per mail via ro@schelle.be, of per aangetekend schrijven op adres Fabiolalaan 55, 2627 Schelle.
Artikel 4:
De melder brengt het college van burgemeester en schepenen per beveiligde zending of mail op de hoogte van respectievelijk de start en het einde der werken, en dit ten laatste 8 dagen voor de respectievelijke start en einde van de werken, per mail via ro@schelle.be.
Artikel 5:
De meldingsakte vervalt van rechtswege in elk van de volgende gevallen:
Artikel 6:
De werken mogen starten de dag nadat de bevoegde overheid een aktename heeft bezorgd aan de melder, mits de affiche uithangt/heeft uitgehangen conform de hierboven vermelde vereisten.
Artikel 7:
Met oog op beperken van schade en netheid aan het openbaar domein ter hoogte van het perceel tijdens de uitvoering van de werken, wordt opgelegd dat de vergunninghouder de openbare weg rein moet houden in de nabijheid van de bouwwerken. Schade moet door de vergunninghouder hersteld worden, de gemeentelijke diensten voeren na het einde der werken de controle uit.
Artikel 8:
Met oog op beperken van schade en netheid aan het openbaar domein ter hoogte van het perceel tijdens de uitvoering van de werken, wordt opgelegd dat, indien het openbaar domein ter hoogte van uw eigendom niet in goede staat is, dit vóór de aanvang van de werken enkele foto’s te bezorgen aan de gemeentelijke dienst Omgeving via ro@schelle.be, met daarbij een beknopte beschrijving en enkele foto’s van de staat van het openbaar domein.
Artikel 9:
Met oog op recyclage en gecontroleerd omgaan met afval, moeten bij oplevering van de werf alle afbraak- en bouwmaterialen worden afgevoerd naar de daartoe bestemde stortplaatsen of recuperatie-eenheden. De voorwaarden uit het Besluit van de Vlaamse regering van 17/02/2012 (VLAREMA-besluit) en latere wijzigingen (Besluit van de Vlaamse Regering van 22/03/2019 tot wijziging van voornoemd besluit) dienen te worden nageleefd.
Register der bekendmakingen
Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, zal er een expliciete "bundel" van het document worden opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker.
Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie heeft plaatsgevonden.
Al deze gegevens staan in een aparte publicatie omgeving die beveiligd en toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.